Nieuws

25 september 2017 door KRO-NCRV

Claartje Kruijff nieuwe Theoloog des Vaderlands

Claartje Kruijff is de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Dit werd zondagavond bekend gemaakt bij KRO-NCRV tijdens de zevende editie van de Nacht van de Theologie.

Kruijff (45) volgt Janneke Stegeman op, die het afgelopen jaar deze titel droeg. De andere genomineerde theologen waren Almatine Leene en Rikko Voorberg. De prijs van 10.000 euro die Claartje Kruijff ontvangt gaat zij besteden aan het oprichten van een schrijverscollectief dat zich gaat bezighouden met het actualiseren van het Onze Vader. 

Claartje Kruijff is predikant, ritueel begeleider en coach voor mensen met levensvragen. Vorige week vertelde ze in Trouw dat ze mensen erop wil wijzen hoe christelijk geloof kan helpen. “In de Bijbel kun je zoveel leren over het menselijk bbestaan. Neem de vragen als ‘Mens, wie ben je?’ of ‘Ben ik mijn broeders hoeder?’. Die mensenlijke vragen dwingen me om na te denken over hoe ik me verhoud tot mijzelf en anderen.”

Beste Theologische Boek

Naast de prijs voor de Theoloog van het Jaar, werd ook de prijs voor het beste Theologische Boek uitgereikt: 'God is een vluchteling' van de Vlaming David Dessin.

Met ‘God is een vluchteling’ heeft Dessin volgens de jury een uiterst actueel en relevant boek geschreven. Dessin laat zien dat, anders dan vaak wordt gedacht, een zeer groot deel van de migranten die naar Europa komen tot het christendom behoren. Met hun komst is er op het Europese continent een nieuw soort christendom aan het ontstaan.

De Nacht van de Theologie is een samenwerking van uitgevers, omroepen, kerken en een aantal andere organisaties. Het doel is om te laten zien dat er met en vanuit de theologie zinnige dingen over leven en samenleven te zeggen zijn.

 

Meer informatie op www.nachtvandetheologie.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher