Netanyahu

Premier Netanyahu: “Lees niet het VN-rapport, lees de Bijbel”

22-09-2017 door Hendriëlle de Groot

Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft tijdens zijn speech voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verwezen naar de Bijbel toen het ging over de claim van Palestina op Israëlisch grondgebied. Hij raadde de aanwezigen aan de Bijbel te lezen, in plaats van het VN-rapport.

De premier suggereerde dat pinguïns pro Israël zijn, omdat ze “geen moeite hebben met erkennen dat sommige dingen zwart en wit zijn”. “Als het aankomt op beslissingen die de VN moet nemen over Israël, is die simpele erkenning te vaak afwezig,” vervolge hij volgens CNS News. Hij benadrukte dat de Verenigde Naties vaak kritiek hadden op de gezondheid van de bevolking in de Golanhoogvlakte en verdedigde zich. “Zoals de grote John McEnroe zou zeggen: ‘Dit kun je niet menen.’ Ik bedoel, dit is belachelijk,” zei hij.

“Syrië heeft vaten met explosieven en scherven gebombardeerd, honderdduizenden van zijn eigen burgers vermoord en vergast en miljoenen verwond, terwijl Israël levensreddende medische zorg heeft verleend aan duizenden Syrische slachtoffers van hetzelfde bloedbad. Maar wie bekritiseert de Wereldgezondheidsorganisatie? Israël.”

Dan nog een woord over het eeuwenoude landgeschil waar Israël en de Palestijnen mee te maken hebben en de definitie van heilige plaatsen. De VN heeft onlangs verklaard dat Hebron - de traditionele begraafplaats van Abraham, Isaak en Jakob, net als Abrahams vrouw Rebecca en Jakobs eerste vrouw Leah, Palestijnse erfgoed is.

“Dat is erger dan nepnieuws, dat is nepgescheidenis,” zei Netanyahu. “Het is waar dat Abraham, de vader van Ismaël en Isaak, daar is begraven, maar ook Isak, Jakob, Sarah, Rebecca en Leah, die gewoon patriarchen en matriarchen zijn van het Joodse volk."

“Nou, dat zou je niet lezen in het laatste UNESCO-rapport. Maar als je dat wilt, kun je erover lezen in een wat belangrijkere publicatie. Het heet de Bijbel," zei hij. "Ik beveel het sterk aan. Ik hoorde dat het zelfs 4,5 van de 5 sterren op Amazon kreeg. En het wordt goed gelezen. Ik lees de Bijbel elke week.”

Lees hier meer over de toespraak van Netanyahu.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Premier Netanyahu: “Lees niet het VN-rapport, lees de Bijbel”
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!