Pakistanen

Nieuws

21 september 2017 door Open Doors

Pakistaanse christen ter dood veroordeeld

De Pakistaanse christen Nadeem Masih (24) uit Gujrat is op 14 september ter dood veroordeeld. Hij wordt beschuldigd van godslastering omdat hij de profeet Mohammed zou hebben beledigd.

Daarnaast moet Masih 3.000 dollar betalen. Hij zou een moslimvriend vorig jaar vier WhatsApp-berichten hebben gestuurd waarin de profeet Mohammed werd belasterd.
Zijn advocaat Riaz Anjum zegt dat er onvoldoende bewijs is dat Masih de berichten zelf heeft gestuurd. Volgens Anjum schort er van alles aan het politieonderzoek. De afgelopen maanden werden meerdere christenen beschuldigd van blasfemie. In de dertig jaar dat de blasfemiewet er is, zijn er volgens Dr. Mario Silva van het International Forum for Rights and Security 222 blasfemiezaken tegen christenen aangespannen.

Silva: “We moeten regeringen in Europa, de Verenigde Staten en Canada vragen dit ter sprake te stellen in hun relaties met Pakistan. Waarom protesteren ze niet tegen vervolging van christenen? De Pakistaanse overheid weigert deze wet aan te passen.”

Foto: Open Doors

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher