Pakistanen

Pakistaanse christen ter dood veroordeeld

21-09-2017 door Open Doors

De Pakistaanse christen Nadeem Masih (24) uit Gujrat is op 14 september ter dood veroordeeld. Hij wordt beschuldigd van godslastering omdat hij de profeet Mohammed zou hebben beledigd.

Daarnaast moet Masih 3.000 dollar betalen. Hij zou een moslimvriend vorig jaar vier WhatsApp-berichten hebben gestuurd waarin de profeet Mohammed werd belasterd.
Zijn advocaat Riaz Anjum zegt dat er onvoldoende bewijs is dat Masih de berichten zelf heeft gestuurd. Volgens Anjum schort er van alles aan het politieonderzoek. De afgelopen maanden werden meerdere christenen beschuldigd van blasfemie. In de dertig jaar dat de blasfemiewet er is, zijn er volgens Dr. Mario Silva van het International Forum for Rights and Security 222 blasfemiezaken tegen christenen aangespannen.

Silva: “We moeten regeringen in Europa, de Verenigde Staten en Canada vragen dit ter sprake te stellen in hun relaties met Pakistan. Waarom protesteren ze niet tegen vervolging van christenen? De Pakistaanse overheid weigert deze wet aan te passen.”

Foto: Open Doors

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Pakistaanse christen ter dood veroordeeld
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!