Gert-Jan Segers

Nieuws

21 september 2017 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers over de teruggedraaide stijging van het eigen risico

Het eigen risico gaat volgend jaar toch niet omhoog. Informateur Gerrit Zalm heeft de Kamer woensdag laten weten dat de formerende partijen de voorgenomen verhoging van 385 euro naar 400 euro niet door willen laten gaan.

Op de website van de ChristenUnie reageert partijleider Gert-Jan Segers: "Zo laten we zien dat we solidariteit tussen zieke en gezonde mensen van groot belang vinden. We komen vandaag, (20 september, red.) met dit besluit omdat op 1 oktober de deadline is waarvoor een stijging van het eigen risico nog kan worden voorkomen. Hoewel het Regeerakkoord nog niet helermaal af is, hebben we dit besluit al wel bekend gemaakt en laten we het nu met spoed uitwerken. Er komt een wet van het kabinet die nog door zowel de Tweede als de Eerste Kamer moet worden goedgekeurd."

Als gevolg van de bevriezing gaat de zorpremie op jaarbasis met 10 euro omhoog. "Voor mensen met een smalle beurs is er de zorgtoeslag die dan met hetzelfde bedrag omhoog gaat. Zij worden dus voor die stijging gecompenseerd," voegt Segers toe. De ChristenUnie-voorman voegt toe dat momenteel de laatste hand wordt gelegd aan het Regeerakkoord. "Voor de meeste plannen moeten jullie nog even geduld hebben."

Foto: website ChristenUnie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher