Nieuws

21 september 2017 door Jeffrey Schipper

Banken houden deur dicht voor eigenaar De Betteld

De relatie tussen De Beteld en de banken is ernstig bekoeld. Ruimte voor nieuwe kredieten is er niet, zegt Gerhard Hobelman, eigenaar van de christelijke camping De Betteld in een interview met het Financieele Dagblad.

Sinds de bankencrisis en de eurocrisis zijn banken enorm terughoudend bij het verstrekken van kredieten. 

Hobelman wil binnenkort 1000 zonnepanelen plaatsen in Zelhem, maar de investering van €200.000 moet hij zelf opbrengen. De deur voor Hobelman blijft dicht. De Betteld is nog steeds kwetsbaar: de groep beschikt over weinig eigen middelen en er is veel geld nodig voor regulier onderhoud. Het goede nieuws is dat een particuliere investeerder de lening (2 miljoen euro, red.) van Rabobank overneemt. Iets wat volgens de eigenaar 'goddelijke interventie' genoemd mag worden. 

De Betteld heeft 4 vestigingen die verder wel positief draaien en gezond zijn. 

Een nieuw project is in zicht: Betteld aan Zee in Zeeland. Hobelman heeft een optie op de aankoop van negen hectare grond van een campingeigenaar in Cadzand en praat met de gemeente over de ontwikkeling van een bungalowpark.

Hij hoopt op particuliere investeerders voor verdere ontwikkelingen binnen Cadzand en zijn andere parken. Participanten krijgen daardoor 3% vaste rente. 

Lees hier meer in het Financieele Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher