Nieuws

21 september 2017 door Jeffrey Schipper

Kerkordelijke wijzigingen: Predikant spreekt van machtsgreep in PKN

Omdat er elf classispredikanten in dienst komen van de landelijke kerk, ziet ds. H. van Ginkel het plan Kerk 2025 als "een machtsgreep" door de leiding van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), laat het Reformatorisch Dagblad weten.

Als het plan Kerk 2025 wordt uitgevoerd, krijgt de kerk vanaf volgend jaar een totaal andere structuur. De opvallendste verandering is dat het aantal van 74 protestantse classes teruggebracht wordt tot 11. Dat betekent in de praktijk dat niet meer iedere gemeente die tot een bepaalde classis behoort ook ambtsdragers naar die classis zal afvaardigen.

In het rapport 'Kerk 2018 – kiezen voor de basis in de Protestantse Kerk' uit ds. Van Ginkel zijn kritiek op het plan. Hij is not amused omdat de synode in 3,5 uur vergadertijd de consideraties van de classes moet bespreken en vervolgens definitief moet instemmen met de plannen. Ook vreest hij voor minder draagvlak, omdat in 'Kerk 2025' niet alle gemeenten meer zijn afgevaardigd naar de classes.

De kerkordelijke wijzigingen worden vrijdag 22 september besproken tijdens de generale synode van de PKN. Bekijk onderstaande video van het RD en lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher