God

21 september 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Wim de Bruin: "In de kerk doet genderidentiteit er niet toe"

"De kerk hoort niet een plek te zijn waar de ‘normale’ meerderheid bepaalt wat de norm is en daarmee continu uitsluitende signalen afgeeft richting mensen die ‘anders’ zijn," schrijft ds. Wim de Bruin. De christelijke gereformeerde predikant maakt in een blog op basis van Galaten 3:28 duidelijk dat genderidentiteit er in de kerk niet toe doet.

Deze week werd bekend dat Hema vanaf eind dit jaar alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding verwijdert. Zo wil het warenhuis het kledingaanbod genderneutraler maken. Onlangs lieten de NS, andere bedrijven en instellingen en tientallen gemeenten weten het afschaffen van genderspecifieke taal te overwegen, zodat ze reizigers, werknemers of burgers niet langer aanspreken als dames en heren. In een commentaar liet het Reformatorisch Dagblad weten dat ons land momenteel wordt getroffen door "genderhysterie".

Wim de Bruin zet vraagtekens bij de toon waarop conservatieve christenen over dit thema spreken. De predikant verwijst naar de eerste heiden die in Handelingen 8:27 tot geloof komt. Een eunuch, iemand die om politieke redenen gecastreerd is, en daardoor een uiterlijk ontwikkelt met veel vrouwelijke kenmerken. Het valt De Bruin op dat de man sekseneutraal wordt aangeduid en zijn mannelijkheid niet terugkrijgt. "Blijkbaar maakt het niet uit! Hij leert Jezus kennen en vervolgt zijn weg met blijdschap."

"Ik denk dat we vaak niet begrijpen hoe diep Galaten 3:28 in ons mannelijk en vrouwelijk vlees snijdt (...) Paulus zegt dat niet tegen een minderheid van homoseksuelen of transgenders, maar tegen mensen die een ‘normale’ mannelijkheid of vrouwelijkheid hebben," aldus de predikant uit Zutphen.

Lees hier het volledige commentaar van ds. Wim de Bruin.

Foto: Twitter

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher