Alisa Turner

Mooi

21 september 2017 door Leon van Steensel

Dit geweldige lied geeft troost in moeilijke tijden

“Ik zal voor je bidden.” Je zult het vast wel eens gehoord hebben. Vaak is het een gewaardeerd aanbod. Het voelt goed om te weten, dat iemand zo met je meeleeft en voor je pleit. Maar soms voelt het anders; als een te makkelijk gepreveld antwoord. Een automatisme dat daardoor kracht verliest. Alisa Turner weet waar ze het over heeft, als ze haar lied ‘My Prayer For You’ zingt.

Met de Auteursrechten Licentie van CCLI is het liedgebruik in jouw kerk eenvoudig, legaal en betaalbaar geregeld! Heeft jouw kerk al een Licentie?

‘My Prayer For You’ werd geschreven door Michael Farren, maar aanbiddingsleidster Alisa Turner maakte het zich eigen. Het lied vat samen zoals ze haar geloof vandaag de dag beleeft: afhankelijk, vasthouden aan de hoop die in Gods Grootheid ligt. Bidden om rust en vrede tijdens de stormen in je leven.

Alisa heeft recht van spreken als ze dit zingt. Als kind worstelde ze al met een ernstige vorm van de ziekte van Lyme, die haar spieren aantastte. Er waren tijden, dat ze fysiek niet in staat was om haar bed uit te komen. Stapje voor stapje raakte ze weer op de been en stortte ze zich op een muziekloopbaan, met haar vader als haar grootste supporter. Alisa’s wereld stortte dan ook in, toen hij onverwachts een zware hartaanval kreeg en overleed. De zangeres was nog maar net verhuisd om aan haar muziekleven te beginnen. Dat leven zorgde er wel voor, dat ze haar latere echtgenoot ontmoette. Maar ze bleek nog niet uit de dalen in haar leven gekomen: het echtpaar kreeg te horen dat het geen kinderen kon krijgen.

Toen Alisa onverwachts toch zwanger werd, kon ze haar geluk niet op. Totdat... de dokter haar vertelde dat haar zoontje een afwijking had en het niet lang zou overleven na de geboorte. Zo gebeurde het ook. London Turner blies zijn eerste en kort daarna ook zijn laatste adem uit in de armen van zijn moeder.

“We zullen voor je bidden” zal vaak uitgesproken zijn tegenover Alisa Turner. Met ‘My Prayer For You’ liet ze weten hoe ze getroost werd in al haar verdriet. De wetenschap dat God, ondanks alles, groter is dan dat wat haar pijn bezorgde, gaf haar rust. In de tekst kan ze het nu anderen toewensen: ‘Moge God je laten inzien dat Hij ondanks alles groter is. Moge Hij je moed geven om je weer op te richten en te geloven in Zijn Macht. Moge God jouw Vrede zijn in het vuur waar je doorheen moet gaan. Dit is mijn gebed voor jou.’

Beluister het lied en klik hier voor de liedteksten:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher