Andries Knevel

Levensverhaal

21 september 2017 door Hour of Power

Andries Knevel was doodziek: "Ik nam afscheid van vrouw en kinderen"

Hij heeft vandaag de dag een longcapaciteit van 70% en is nog steeds niet ‘de oude’. Het is maar de vraag of Andries Knevel dat ooit wordt. Hij heeft enorm ontzag voor God, is gefascineerd door de paus en vindt het ‘heerlijk’ om met mensen over God te praten.

De journalist en programmamaker was vorig jaar voor EO-metterdaad in Bolivia. Daar loopt hij een ernstige legionella besmetting op. Andries: “Ik werd van het een op het andere moment doodziek. Hoge koorts, vermoeidheid, duizelig, zweten, misselijk, alles! Het team dacht aan verlate hoogteziekte: die oude man heeft een beetje stoer gedaan door te klimmen naar 4600 meter hoogte, dus hij wordt gestraft.” Terug in Nederland wordt een dubbele longontsteking geconstateerd. Omdat deze prima is te behandelen in Nederland, gaat zijn vrouw Rietje de volgende dag zoals gepland op reis. De volgende nacht echter gaat het mis en Andries raakt buiten bewustzijn. Andries: “Een van mijn zoons werd onrustig de volgende dag en probeerde me te bellen, maar ik reageerde niet. Met een rotgang is hij naar Huizen gereden en trof me aan op de grond.” Er wordt gevreesd voor het leven van Andries en daarom wordt hij in een kunstmatige coma gebracht.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Andries: “Dat zijn woorden die je niet wilt horen, want men wist niet of ik daar levend uit zou komen. Ik moest dus afscheid nemen van mijn vrouw en kinderen. Ik vertelde hen dat ik me geborgen wist in de handen van God. Dat was een dramatisch moment, maar ook één van zekerheid. Ik had zoveel rust!” De periode die daarop volgt, is een periode van wachten en bidden. Uiteindelijk wordt Andries wakker maar het duurt nog heel lang voordat hij buiten levensgevaar is. Andries: “Alle ratio is op zo’n moment weg, je kan niks meer en het perspectief is niet goed. Maar toen kwam God op wonderlijke wijze in mijn leven en theorie werd werkelijkheid. Daar ben ik zo dankbaar voor.”

Andries is onder de indruk geraakt van Gods almacht. Andries: “Geloven is niet een soort EHBO waarbij je zegt: het gaat niet goed, ik ga God bellen en nu gaat het weer goed. Dat beeld hebben we veel te veel gecreëerd in de kerk waardoor mensen afhaken. Geloven is veel dieper, heeft meerdere lagen. Om Henk Binnendijk maar eens te citeren: ik ben gek op God!”

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher