Verbinding verbroken?

Nieuws

20 september 2017 door Unie van Baptistengemeenten

Evangelische christenen denken na over hun missie als voorgangers en leiders

Na een succesvolle conferentie in 2016, slaan de Unie van Baptistengemeenten en de ABC-gemeenten opnieuw de handen ineen rondom het nadenken over onze missie voor voorgangers en leiders uit alle kerken. Als thema is dit jaar gekozen voor ‘Verbinding verbroken?’.

Teun van der Leer, rector van het Baptisten Seminarium en een van organisatoren van de conferentie: “We veronderstellen in ons denken over missie vaak dat wij als kerk ‘een woord voor de wereld hebben’. Tegelijk merken we in de praktijk dat er zo vaak ruis is op de lijn: wat is dan precies de boodschap en wie is eigenlijk de ontvanger? Staan we niet teveel alleen op ‘zenden’ gericht? Ontbreekt er misschien iets fundamenteels in deze benadering?”

Hoofdspreker in de ochtend is dr. Miranda Klaver, die als religieonderzoeker, antropoloog en theoloog expertise heeft op het gebied van de evangelische beweging en verbonden is aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij zal het thema uitwerken vanuit de vraag “Wereld onbekend? Ontwikkelingen in de huidige cultuur”. In de middag spreekt dr. Gert Jan Roest over: “Boodschap onbekend?: Wat is ‘goed nieuws’ anno 2017 in onze cultuur”. Roest is 15 jaar betrokken als pionier bij Via Nova te Amsterdam en docent missiologie aan de TU Kampen. Hij promoveerde in 2016 op “Het evangelie in de westerse context”.

In de ochtend zullen we in vier workshops ons oor te luisteren leggen bij de huidige cultuur, zoals die zich uit in respectievelijk films, kunst, jongerencultuur en muziek. Tickets kosten €25 (incl lunch) en zijn tot 22 september te verkrijgen via deze website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher