Nieuwe single Irma Dee

Nieuwe single Irma Dee is een duet met worship-artiest Reyer

20-09-2017 door Jeffrey Schipper

‘In Your Arms’ is de titel van de nieuwe single die is uitgekomen van het nieuwe album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee. Het nummer is een duet met worship-artiest Reyer die het album van Irma produceerde.

De oplettende luisteraar kon een gedeelte van het nummer al voorbij horen komen in het EO programma ‘De Verandering’, waarin Irma onlangs te gast was. Het album ‘Prodigal Daughter’ verhaalt over de reis van de “verloren zoon”. Het nummer moet geplaatst worden in de tijd dat hij terugkeert naar huis en in de armen van de Vader valt.

Irma omschrijft de achtergrond van het nummer als volgt: “Na een lange en vermoeiende (geestelijke) tocht terug naar huis stond de Vader op mij te wachten. Daar in Zijn armen voelde ik mij veilig en in Zijn aanwezigheid mocht ik mijzelf zijn. Wat is dan jezelf zijn? Voor mij is dat door Hem alles te vertellen, ook de moeilijke dingen. En de controle, vooral de controle over te geven. Het gevoel dat ik probeer uit te beelden in het lied In Your Arms is dan ook het mooiste moment geweest uit mijn leven. Op die plek kwamen al mijn verdriet, boosheid, angst en tranen eruit. Ik kon niets anders dan te erkennen dat ik het niet alleen kon en God hard nodig had."

De tekst voor dit nummer schreef Irma samen met Phil Thomson, de muziek met Wim Rebergen en Denise Brand. Het nummer is een duet met Reyer, hij deed ook samen met Irma de productie. Elektrische gitaren op dit nummer zijn van Daniël Tanate, en de akoestische ingespeeld door Wim Rebergen. Denise Brand speelde piano en Hans Stolk verzorgde de prachtige cello-klanken. Wilkin de Vlieger heeft het nummer gemixt en Sander van der Heide tekende voor de mastering.

Het album ‘Prodigal Daughter’ waar deze single op staat is ook uitgebracht in een heruitgave van de bestseller ‘Eindelijk Thuis’, dat een belangrijke inspiratiebron vormde voor het album. Rondom het thema Prodigal Daughter is naast het album onder de noemer “een verhaal over THUISkomen” een programma gemaakt waarbij de bezoeker met zang, dans en theater meegenomen wordt op een reis door zijn/haar leven. De aftrap daarvan is voor de zomer geweest in bomvolle zalen met enthousiast publiek o.a. in Ede en Groningen. In het najaar en volgend voorjaar komt er een vervolg, te beginnen met een theaterconcert in Hoogezand op 22 oktober. Klik hier voor meer informatie.

Beluister hier het lied:

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Nieuwe single Irma Dee is een duet met worship-artiest Reyer
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!