Turkije

Nieuws

20 september 2017 door Jeffrey Schipper

Turkse moslima ziet Jezus in droom en verspreidt het evangelie

De laatste jaren stromen er steeds meer getuigenissen binnen van moslims die de Heere Jezus zien in een droom en tot bekering komen. Hetzelfde overkwam een jonge moslima uit Turkije, meldt Christian Aid Mission (CAM).

De vrouw, die om veiligheidsredenen haar naam niet wil vermelden, is afkomstig uit een conservatief Turks gezin. Op een dag bezocht ze de kerk van pastor Matta. Ze kwam die kerk op het spoor omdat ze online preken luisterde. In tranen vertelde de vrouw haar verhaal aan de voorganger. "Ik heb christenen gehaat," vertelde ze. "Maar uit de woorden die je vertelde, sprak een liefde waarnaar ik altijd op zoek ben geweest. Mijn angsten zijn verdwenen."

Hoewel ze bang was om naar de kerk te komen, wilde de vrouw dolgraag christen worden. Na een tijdje nam ze de beslissing om haar leven aan Jezus te geven. Ze durfde de kerk niet op te zoeken, totdat Jezus in een droom aan haar verscheen. "In de droom leidde Jezus mij naar de kerk: 'Waar wacht je nog op? Volg Mij!,' zei Hij." Tegenover de voorganger zei de Turkse vrouw: 'Voordat ik je ontmoette heb ik je in mijn droom gezien.'

Na dat gesprek zocht pastor Matta de vrouw op via Facebook. Daar zag hij dat ze via het sociale medium het Evangelie verspreidde. "Later heb ik haar gezegd dat ze hiermee voorzichtig moet zijn," vertelt Matta. "Ik maak me zorgen vanwege de weerstand die haar bekering oproept bij familie en bekenden." Volgens de pastor heeft er duidelijk een wonder plaatsgevonden. "De vrouw, die nog steeds een hoofddoek draagt, kan het niet laten om het Evangelie door te vertellen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher