23 september

Nieuws

20 september 2017 door EenVandaag | Metro

Christelijke numeroloog: 23 september breekt de eindtijd aan

Aanstaande zaterdag start de eindtijd. Althans, als we de christelijke numeroloog David Meade mogen geloven. Op basis van cijfers uit de Bijbel heeft hij berekend dat op 23 september 2017 de aarde vergaat. 

Meade baseert zijn theorie op het getal 33 dat een prominente rol speelt in de Bijbel. „Het is onder meer de leeftijd waarop Jezus stierf en de naam Elohim - God bij de joden - wordt in de bijbel 33 keer vermeld,” onderbouwt hij zijn voorspelling in The Washington Post. Op 23 september is het 33 dagen geleden dat er in de Verenigde Staten een zonsverduistering te zien was. Een duidelijk voorteken, volgens Meade.

Hij verwijst naar Openbaring 12 waar volgens hem staat beschreven dat het einde der tijden zal komen als er een vrouw aan de hemel verschijnt, gekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een kroon van twaalf sterren op haar hoofd. De Amerikaanse numeroloog legt uit dat we zaterdag te maken hebben met exact die situatie, schrijft Metro. Het sterrenbeeld maagd (de vrouw) de zon achter zich heeft en een positie boven de maan en onder de negen sterren van het sterrenbeeld leeuw en de drie planeten Mars, Venus en Mercurius (twaalf sterren in totaal).

NASA-wetenschapper David Morrison en prediker Ed Stetzer halen zijn theorie onderuit. Stetzer onderstreept dat getallen in de Bijbel een symbolische waarde hebben en niet zijn bedoeld om voorspellingen te doen. 

Klik hier om het radiofragment van EenVandaag te beluisteren.

Lees ook: Waarom de wereld niet vergaat op 23 september en Komt Jezus terug op 23 september!?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher