tatoeage

Wel of geen tatoeage? Predikanten verschillen van mening

19-09-2017 door Reformatorisch Dagblad

Drie tatoeages met een christelijke boodschap heeft ds. M. P. Hofland op zijn lichaam laten zetten. In het Reformatorisch Dagblad legt de christelijke gereformeerde predikant uit dat de tatoeages leiden tot geloofsgesprekken. "Ik wil met mensen in gesprek. Niet over het instituut kerk, maar over God. Dat Hij mijn Redder is."

Op het lichaam van ds. H. Korving uit Urk zal men niet zo gauw een tatoeage aantreffen. "Een tatoeage laten zetten beschouw ik als een uiting van wereldgelijkvormigheid," zegt hij tegenover het RD. "Tegen een Bijbeltekst heb ik natuurlijk geen bezwaar, maar als je die weergeeft via een tatoeage is naar mijn mening de inhoud strijdig met de vorm."

Tijdens christelijke discussies over wel of geen tatoeage wordt vaak verwezen naar Leviticus 19:28, 'U mag vanwege een dode geen inkerving in uw lichaam maken en geen tatoeages bij uzelf aanbrengen. Ik ben de HEERE.' Korving: "Die tekst geeft voor mij aan dat je je hoe dan ook niet zou moeten laten tatoeëren." Volgens ds. Hofland is dat te simpel. "Dit Bijbelgedeelte heeft betrekking op afgodendienst bij een rouwritueel. Dat heeft niets te maken met het laten tatoeëren van Jahweh op je arm."

De predikant uit Haarlem houdt het bij de drie relatief kleine tatoeages. "Je moet van je lichaam geen stripboek maken."

Lees het volledige artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Bekijk ook deze video van het RD:

CIP.nl bezocht ds. Hofland vorig jaar: "Ik wil niet alleen dominee voor kerkgangers zijn"

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Wel of geen tatoeage? Predikanten verschillen van mening
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!