Pastor Elia

God

19 september 2017 door Open Doors

Deze voorganger werd vergiftigd door hindoetovenaars

Pastor Elia* had nooit durven dromen dat hij het evangelie zou verkondigen onder de grootste hindoegemeenschap in Indonesië. Hij ging op 19-jarige leeftijd naar een Bijbelschool, maar verviel daarna in een zondig leven. En dat terwijl hij een leidinggevende taak had in de kerk. Hij schaamde zich zo, dat hij op een dag zijn kerk en huis verliet en daarmee ook het christelijk geloof.

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de Vervolgde Kerk.

Op een dag hoorde hij op de radio een dominee bidden voor mensen die de weg kwijt waren. “Op dat moment voelde ik de aanwezigheid van God en ik wist dat Hij mijn zonden heeft vergeven,” zegt Elia.

Massabekering
Elia ging zeep verkopen in kleine dorpjes in de bergen. Zijn verlangen om God te dienen, vlamde weer op, maar hij wist dat zijn verleden een barrière tussen hem en de kerkleiders zou vormen. Toch weerhield dat hem er niet van zijn geloof met zijn klanten te delen.

Er was een klant die hem vroeg naar zijn geloof, dus sprak Elia vrijmoedig over Jezus. Bij zijn volgende bezoek had de klant anderen uitgenodigd om ook het verhaal over Jezus te horen. Bij zijn derde bezoek waren er meer dan twaalf mensen die gedoopt wilden worden. Elia legde dit verzoek bij de kerk neer.
Sinds de oprichting van de kerk in 1930, hadden zich nog nooit zoveel mensen tegelijk bekeerd. Elia kreeg de verantwoordelijkheid om de huiskerk in het dorp te leiden. Hij begreep eindelijk dat God hem had geroepen om verlossing te prediken onder verloren hindoes.

Sinds de oprichting van de kerk in 1930, hadden zich nog nooit zoveel mensen tegelijk bekeerd.

Vergiftigd door tovenaars
Elia verkondigt nu al meer dan dertig jaar het evangelie onder hindoes. Hij kreeg te maken met hindoetovenaars die zwarte magie gebruiken om zijn werk tegen te houden. Op een dag kocht hij bijvoorbeeld een kopje koffie bij een marktkraampje. Net voordat hij eruit wilde drinken zag hij een made in zijn koffie drijven. Een week later bezocht hij weer hetzelfde kraampje. De dorpelingen kwamen op hem af en zeiden dat hij een ‘man met bijzondere krachten’ moest zijn. Ze vertelden hem dat de koffie die hij de week daarvoor had gedronken, was betoverd en vergiftigd.

“Deze gebeurtenis maakte me nog gepassioneerder en vrijmoediger om het Goede Nieuws te prediken onder hindoes,” vertelt Elia. Volgens hem past Matteüs 11:28 erg goed bij de hindoes. Hij ziet dat ze moe en afgemat zijn. Belast met de vele rituelen die ze voor hun goden moeten uitvoeren om verlossing te ontvangen. “Het is mijn droom om alle hindoes bij de Ware God te brengen: Jezus Christus. Als God zegt: ‘Ga heen en maak discipelen onder alle volken. Want ik ben met jullie tot de einden der aarde’, dan meent Hij dat.”

Elia en andere christenen zijn meerdere keren op het politiebureau ontboden vanwege hun evangelisatieactiviteiten. Ze werden zelfs gedwongen om de kerk te sluiten. “Maar God heeft ons wijsheid gegeven en Hij beschermt ons. Als God de deuren opent, kan niemand ze sluiten,” zegt Elia.

* Naam gefingeerd om veiligheidsredenen

Kun je nog geloven in de toekomst als je als kind wordt buitengesloten en gepest omdat je in de Here Jezus gelooft? Wat doet het met je als volwassene, als je jarenlang wordt vervolgd omdat je christen bent en welke impact heeft dat op je geloof? Ontdek de antwoorden tijdens de Open Doors-dag op 4 november in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10.00-16.00 uur.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher