Ralf

Levensverhaal

19 september 2017 door De Laatste Reformatie

Deze jongen genas van een autistische stoornis

Ralf was op jonge leeftijd getuige van het overlijden van zijn jongere broertje. Deze traumatische ervaring heeft voor veel ellende gezorgd in zijn leven. Hij werd sindsdien geplaagd door hevige angstaanvallen en nachtmerries. Zijn wanhoop was zo groot, dat hij op 9-jarige leeftijd zijn leven niet meer zag zitten. In die tijd stond hij wel eens met een mes in zijn hand en zei hij tegen z’n moeder dat hij er een einde aan wilde maken. Op 16-jarige leeftijd werd hem de diagnose MCDD gegeven, een autistische aandoening.

Zowel Ralf als zijn ouders zijn gelovig en hebben altijd veel gebeden voor genezing van de problemen die hij ervoer. Als Ralf op 17-jarige leeftijd het basisjaar aan de EH (Evangelische Hogeschool) volgt, komt hij in een omgeving terecht waarin hij gaat twijfelen aan zijn eigen geloofsopvoeding. Want hij ontdekt hoeveel verschillen er zijn tussen de verschillende kerkstromingen die op de EH vertegenwoordigd zijn. Dit brengt hem ertoe de Bijbel serieus te gaan onderzoeken.

Zijn moeder Marily schrijft: "Op 3 augustus zei Ralf tegen mij: 'Mama vindt je het goed als ik morgen een gesprek krijg in Voorthuizen? Het gaat over dopen en ik wil er graag naartoe maar kan dan niet op je verjaardag zijn'. 'Ga maar,' zei ik (ik wist dat hij dit zo verlangde). 'Misschien laat ik me dan ook dopen, mama,' zei hij. 'Maar Ralf, daar wil ik dan graag bij zijn.' Ralf wilde dit echter niet en zei dat dit zijn keuze dan zou zijn en dat er wel een filmpje van gemaakt werd die ik mocht zien. Ik dacht: 'Loslaten maar, hij is immers 18 jaar.'

De avond voordat Ralf op gesprek ging ben ik nog één keer op mijn knieën gegaan voor Ralf. Ik wist als de doop hem niet kan bevrijden zal álles zo blijven als het was… Hij zou het leven niet aankunnen zonder medicijnen en begeleiding. Die avond kwam Ralf thuis met het bericht 'ik ben gedoopt!' en niet alleen dat: 'ik ben ook genezen!'”

Bekijk de video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher