Alisa Turner

Nieuws

18 september 2017 door Jeffrey Schipper

Amerikaanse aanbiddingsleidster leidt worshipavond in Veenendaal

De afgelopen maanden hebben de zogeheten ‘Openskies’ worship avonden in De Basiliek in Veenendaal veel losgemaakt. Aan de hand van met name Nederlandse aanbiddingsleiders verzamelden steeds meer mensen, jong en oud, zich in een intieme setting voor een avond met aanbidding, gebed en een spreker. De eerstvolgende avond op 21 september belooft bijzonder te worden: de Amerikaanse aanbiddingsleidster Alisa Turner is te gast. De toegang is gratis.

De ‘OpenSkies’ worship avonden worden iedere derde donderdag van de maand georganiseerd met één doel: geestelijke muren en kerkmuren weg laten vallen en jong en oud zich omhoog laten richten naar een open hemel. De avonden (die om 20:00 uur starten) worden bewust in een intieme setting gehouden. Geen groots, massaal podium maar een huiselijke sfeer (‘Het Forum’ in De Basiliek in Veenendaal).

Op 21 september 2017 is de Amerikaanse Alisa Turner te gast. Ze wordt begeleid voor een speciaal samengestelde band en de toegang tot de avond is gratis. In veel opzichten is dit een bijzonder bezoek. Het is de eerste keer dat deze artieste, die deze maand ook haar debuutalbum presenteert via Integrity Music, Nederland bezoekt. De avond beleeft zo een wereldwijde primeur van de cd. Daarnaast is Alisa Turner een zangeres van groot formaat. Ze is lid van het collectief All About Worship en haar stijl maakt haar tot een aanbeveling voor liefhebbers van Bethel Music en Jesus Culture. Verschillende video’s op Youtube van Alisa’s muziek blijken nu al viral hits te worden.

Ongetwijfeld het meest bijzondere aan Alisa Turner is haar verhaal. De zangeres worstelt sinds haar jeugd met een ernstige vorm van de ziekte van Lyme, die haar spieren aantastte. Haar eerste stappen als artieste werden ruw verstoord met het onverwachte overlijden van haar vader, die haar steun en toeverlaat was. En kort na haar trouwen verloren Alisa en haar man hun pasgeboren zoontje, die geen overlevingskans bleek te hebben tijdens de late zwangerschap. Voor veel artiesten zou dit reden zijn voor cynische muziek, maar Alisa Turner koos voor het tegendeel: aanbidding van God. “Ik heb altijd geschreven over wat me bezighield, en mijn nieuwe muziek doet me beseffen dat God mij ziet; altijd. Hij is bij mij. En Hij is mijn Hoop.” Het lied dat met deze insteek de meeste aandacht krijgt, is ‘My Prayer For You’, een gevoelige ballad en de eerste single van Alisa’s album.

De ‘Openskies’ worship avonden zijn bedoeld als inspiratiebron die niet beperkt blijft tot Veenendaal. Naast de vaste lokatie in De Basiliek zal de OpenSkies Worship band ook beschikbaar zijn om op verschillende lokaties in het land OpenSkies avonden te houden. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher