Geert Wilders

Predikant roept op tot protest na opmerking Geert Wilders over islam

18-09-2017 door Jeffrey Schipper

PVV-leider Geert Wilders wil in de wet vastgelegd hebben dat de islam geen godsdienst is. Dit zegt hij in een interview met De Telegraaf. "Elke christen, boeddhist, hindoe, humanist en atheïst moet hiertegen fel in opstand komen. Dit raakt de vrijheid van ons allemaal!," reageert ds. Axel Wicke via Twitter.

De islam is volgens de PVV-voorman "een totalitaire, gevaarlijke en gewelddadige ideologie, verkleed als een religie.” Hoe dat juridisch geregeld moet worden zegt hij "niet te weten, maar het is zeker de moeite waard om dat te gaan bestuderen," zegt hij. Op de vraag of hij de islam in Nederland wil verbieden antwoordt Wilders: "Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden, dat is onmogelijk. Je kan ook niet het communisme verbieden."

Wicke, predikant van de buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag, onderstreept dat godsdienstvrijheid het fundament is onder alle vrijheden. "Godsdienstvrijheid geldt of voor iedereen of voor niemand!" De dominee kwam eerder dit jaar in het nieuws toen hij werd uitgescholden door aanhangers van Thierry Baudet, partijleider van Forum voor Democratie.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Predikant roept op tot protest na opmerking Geert Wilders over islam
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!