Tijs van den Brink

Tijs van den Brink neemt het op voor bijzonder onderwijs

18-09-2017 door Jeffrey Schipper

‘Weg met die idiote verzuilde scholen!’ Deze kop boven de column van Phaedra Werkhoven trok de aandacht van EO-presentator Tijs van den Brink. 'Ik pleit voor gemixte scholen. Ik wil schoolpleinen waar alle ouders staan, waar iedereen Nederlands spreekt en waar alle kinderen met elkaar spelen,' schreef de collega van Van den Brink.

Van den Brink: "Nou heb ik goed nieuws voor Werkhoven: die scholen bestaan. En ze heten bijzondere scholen. Maar liefst 60 (!) procent van alle leerlingen met een niet-Nederlandse achtergrond gaat naar een bijzondere school, waar uiteraard ook relatief meer protestantse en katholieke leerlingen zitten." Het valt hem op dat er vaker "onzin wordt uitgekraamd" over bijzonder onderwijs.

"Wat ik ook vaak heb gehoord: het is belachelijk dat niet-gelovige ouders zouden moeten meebetalen aan de gelovige opvoeding van kinderen van gelovige ouders. Ook dat is onzin: iedereen die evenveel verdient betaalt evenveel belasting en dus evenveel aan onderwijs en iedere ouder kan een school beginnen naar zijn of haar voorkeur."

Lees hier de volledige column van Tijs van den Brink.

Foto: EO

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Tijs van den Brink neemt het op voor bijzonder onderwijs
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!