Nabeel Qureshi

Bekeerling en schrijver Nabeel Qureshi gestorven op 34-jarige leeftijd

18-09-2017 door Hendriëlle de Groot

Christelijke apologeet en schrijver Nabeel Qureshi is op 16 september gestorven na een jarenlange strijd tegen kanker. Nabeel was 34 jaar oud en laat zijn vrouw, Michelle, en dochter, Ayah, achter. Hij was gediagnosticeerd met maagkanker.

“Mijn geliefde broer Nabeel, rust in vrede en vreugde met de opgestane Heer Jezus Christus,” twitterde David Wood, de man die hem als moslim bekend maakte met Jezus. Nabeel reisde rond als spreker, met de christelijke apologetische organisatie Ravi Zacharias International Ministries RZIM en hij heeft een serie geweldige boeken geschreven, waaronder ‘Seeking Allah, finding Jesus'. 

RIZM vraagt gebed voor Nabeels vrouw en dochter, voor zijn ouders en verdere familie. "Een voormalig moslim, Qureshi, bereikte duizenden mensen met het evangelie. Zijn nalatenschap is de toewijding aan Christus, de liefde voor zijn familie en zijn gepassioneerd verlangen om Gods Koninkrijk te zien komen. Nu kunnen we er zeker van zijn dat hij in de armen van Jezus zelf rust."

Hij vocht zich dapper door verschillende behandelingen heen en legde zijn dagboek vast in een serie vlogs. In zijn laatste videopost afgelopen zaterdag, verklaarde Quershi: “Onze God is een God van liefde en dat zou ons moeten drijven. Of je nu spreekt met een hindoe, een jood, een moslim, een christen, met wie je ook praat, het zou vanuit liefde moeten zijn.”

Ravi Zacharias werkte veel met hem en hij schrijft: "Ik heb zelden een man gezien met zo'n diepe overtuiging, passie en gave. Als hij sprak, dan hield hij het publiek in een betovering."

Veel collega’s en en vrienden van Queshi hebben steunbetuigingen getweet. We hebben er hieronder een aantal geplaatst.

CIP.nl sprak Nabeel Qureshi in 2016: "Angst voor islam staat haaks op het Evangelie"

Een van de laatste vlogs die hij heeft opgenomen, is hieronder te zien.

Nabeel schreef meerdere boeken via uitgeverij Kok.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Bekeerling en schrijver Nabeel Qureshi gestorven op 34-jarige leeftijd
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!