CU-SGP Rotterdam diep geraakt door christenvervolging in eigen stad

15-09-2017 door Jeffrey Schipper

De Rotterdamse ChristenUnie-SGP vindt de zeer ernstige bedreigingen richting een evangelistenechtpaar dat werkt voor de organisatie Home for Kurds ontoelaatbaar. De fractie is diep geschokt en maant het stadsbestuur door middel van schriftelijke vragen tot actie, laat de partij weten.

De Koerd Faraidoun Fouad en zijn Nederlandse vrouw Wesselien evangeliseren onder moslims in Rotterdam en moeten hiervoor een hoge prijs betalen. Dagelijks worden ze met de dood bedreigd. “Ik stond voor het raam en plotseling kwam er een kogel dwars door de ruit, rakelings langs mijn hoofd. Hij miste op een haar na,” aldus Faraidoun in gesprek met EO Visie.

Raadslid Setkin Sies “Ik ben diep geraakt. Het is absurd dat de kogels je om de oren vliegen vanwege je geloof. Dit verwacht je niet in Rotterdam, maar in Raqqa.” Hij wil daarom van het stadsbestuur weten welke acties er ondernomen worden om deze terreur te stoppen. Sies: “Deze absurde intimidatie moet stoppen.”

Naast de concrete betreurenswaardige situatie wil de ChristenUnie-SGP weten hoe vaak er geweld plaatsvindt dat gericht is op het tegengaan van religieuze activiteiten en bekeringen. Daarnaast vraagt ze expliciet aandacht voor de rol van de gemeente als het gaat om het stimuleren van het maatschappelijk gesprek over de acceptatie van afvalligheid.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over CU-SGP Rotterdam diep geraakt door christenvervolging in eigen stad
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!