kindje Gaza

Jeugdjournaal zegt sorry voor fouten in Israëlreportage

15-09-2017 door Isreality

Afgelopen maandag schreef Isreality over een dubieuze reportage die het NOS Jeugdjournaal haar honderdduizenden jonge kijkers voorschotelde. Inmiddels heeft het NOS Jeugdjournaal 'sorry' gezegd.

De reportage ging over kinderen in Gaza die zonder elektriciteit en schoon (drink)water moeten leven. In de reportage wordt het gebrek aan drinkwater en stroom in Gaza eenzijdig in de schoenen van Israël geschoven, schreef Isreality eerder deze week. Omdat Israël de Gazastrook heeft afgesloten is de situatie in de Gazastrook voor kinderen onleefbaar geworden, is de conclusie.

In dit uitgebreide artikel legt Missing Peace-directeur Yochanan Visser uit dat de energiecrisis in Gaza iets gecompliceerder in elkaar steekt dan de wel héél erg simpele variant van het Jeugdjournaal.

'In het filmpje hadden we beter moeten uitleggen hoe het precies zit,' reageert het NOS Jeugdjournaal in een rectificatie. 'Nu leek het misschien of het vooral de schuld van Israël is, terwijl ook leiders van andere landen, de Palestijnen zelf en bijvoorbeeld Egypte met de problemen te maken hebben.'

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Jeugdjournaal zegt sorry voor fouten in Israëlreportage
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!