Nieuws

14 september 2017 door NOS

Abortuskliniek beschuldigt christelijke krant van laster

De Beahuis & Bloemenhovekliniek in Heemstede beraadt zich op juridische stappen tegen het Nederlands Dagblad (ND), meldt de NOS. Aanleiding is berichtgeving van de krant over miljoenenfraude. 

Het ND meldt op basis van eigen onderzoek dat de klinieken van Casa jarenlang hebben gefraudeerd door een bedrag te rekenen voor narcoses, terwijl vrouwen in werkelijkheid een lichter middel kregen toegediend. De krant maakt dat op uit declaraties. Door deze manier van handelen zou Casa honderd euro per behandeling extra hebben ontvangen, bijna 6 miljoen euro in totaal.

De kliniek bestrijdt dat er zou zijn gesjoemeld. Directeur Thea Schippers zegt verder dat het ND er bewust op uit was om haar kliniek in een kwaad daglicht te zetten. "Wij zien dit vooral als een wraakactie omdat wij een interview met ND hebben afgewezen, waarop ND dreigde het gewraakte artikel te plaatsen." De kliniek verdenkt de christelijke krant ook van politieke bijbedoelingen.

De krant bestrijdt dat het artikel een wraakactie is omdat de directie niet bereid was een interview toe te staan. ND-hoofdredacteur Sjirk Kuijper verwerpt de beschuldiging van politieke bijbedoelingen. Hij onderstreept dat er sprake is van "zorgvuldig onderzoek" waaruit blijkt dat de kliniek heeft gesjoemeld bij het indienen van declaraties bij de overheid.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher