Annette Schouten

Levensverhaal

15 september 2017 door Hour of Power

Annette werd na een ongeluk wakker vanuit een coma

Ze kon niet verder kijken dan het voeteneind van haar ziekenhuisbed. Daar zag ze een mannelijk persoon zitten, maar had geen idee wie het was. Annette Schouten voelde zich leeg. Alsof haar harde schijf compleet was gewist.

Na een ernstig auto-ongeluk wordt de 20-jarige Annette wakker vanuit een coma. Ze weet niet wie ze is, hoe haar verleden eruitziet en wie de mensen bij haar bed zijn. Een zoektocht naar zichzelf begint. Annette: “Ik was bezig met school, had trouwplannen en dan stort alles in een keer in. Ik was mezelf kwijt en ik was God kwijt.” Annette bleek op een bijbelschool te zitten, maar was de referentie hoe ze tot dit besluit was gekomen totaal kwijt. Annette is boos op God en het is makkelijker voor haar om alles aan de kant te schuiven en het geloof los te laten. Annette: “Dat kostte me minder energie. Maar toen raakte ik in een enorme geloofscrisis. Daar kwam ik er ook niet mee, want dan had ik helemaal niets meer. En ik had al niets!”

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Doordat Annette een hersenbeschadiging heeft, volgt een lang traject van revalideren. Ze moet opnieuw leren leven. De meest eenvoudige handelingen als het gebruiken van een vork, kent ze niet meer. Ook kan ze om motorische redenen geen orgel meer spelen, terwijl ze de ambitie had om naar het conservatorium te gaan. Ze moet het vaarwel zeggen. Door gesprekken met een pastoraal medewerker, die ze met name voor het blok wil zetten met haar geloofsvragen, komt Annet tot een stuk berusting. Psalm 23 waar staat ‘De Heer is mijn Herder’ raakt haar en ze ervaart deze uitspraak als een stuk bescherming.

Desondanks heeft Annette nog wel wat vragen voor God. Glimlachend: “Wanneer ik voor Gods troon kom, heb ik nog wel een vraag: waarom moest mij dit overkomen?” Ze schiet vol en vervolgt: “Maar ik weet het antwoord denk ik wel. Ik wilde groeien met veel kennis over God om dingen te kunnen verklaren. De perfectie straalde ervan af! Maar ik denk dat God zal antwoorden op mijn vraag: ‘Eerst was je aan het groeien in kennis, maar Ik heb je stilgezet en toen ben je gaan groeien uit genade!’”

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

CIP.nl sprak eerder met Annette Schouten: "Ik herkende mijn moeder niet meer"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher