Jaci Velasquez

Mooi

14 september 2017 door Leon van Steensel

Dit prachtige lied geeft houvast als je wankelt

Als je zowel zangeres als moeder bent, kan het soms lijken alsof je een dubbelleven leidt. Op het podium wordt je gevierd als een ster en klinkt het applaus; thuis ben je gewoon ‘mama’, stap je op de Lego en verschoon je een luier. Jaci Velasquez leefde een tijdje met zo’n dubbele wereld. En dat inspireerde een nieuw album en met name een nieuw lied: ‘God Who Moves The Mountains’.

Met de Auteursrechten Licentie van CCLI is het liedgebruik in jouw kerk eenvoudig, legaal en betaalbaar geregeld! Heeft jouw kerk al een Licentie?

Jaci Velasquez trouwde ruim tien jaar geleden met Nic Gonzales van de band Salvador. Het paar kreeg twee zoontjes: Zealand en Soren. Met de eerste leek na een paar jaar al iets mis. Toen de jongen naar de kleuterschool ging, kwam een bevestiging: Zealand was autistisch. Voor de familie brak een onzekere tijd aan. Zou hun zoontje zich kunnen redden in de wereld?

Ook Soren bleek niet zorgen-vrij. Toen Jaci’s zoontje zeven jaar oud was, kon hij op een nacht niet meer slapen. Hij had slecht gedroomd en zocht steun bij zijn moeder, die dit vaker bij Soren had meegemaakt. Jaci besloot op dit moment om iets anders te doen dan alleen de troostende woorden uit te spreken die ze normaal gesproken mee gaf. “De volgende keer als je bang bent, en je weet niet wat je moet doen, denk dan hier maar aan” zei ze tegen Soren. Jaci zette vervolgens een lied in dat ze kort daarvoor toegestuurd had gekregen om mogelijk zelf op te gaan nemen. Het was een lied over God als houvast; de onwankelbare Rots waar iedereen die wankelt in het leven, op mag leunen. Dit lied was ‘God Who Moves The Mountains’.

Jaci was het lied gaan zingen zoals ze altijd tot haar kinderen zong, maar ze besefte zich ook wat ze zong: dit was een aanbiddingslied. Ze sloot zelf haar ogen en hief, naast het bed van haar zoontje, haar armen in de lucht. Toen ze klaar was en weer keek, had ze tranen in haar ogen staan, net als Soren. Zowel de moeder als het kind waren diep geraakt. “Volgens mij heeft God ons op dat moment echt ontmoet” vertelt Jaci nu. “Daarom is muziek zo krachtig en helend.”

Soren sliep vervolgens als een roos. En Jaci Velasquez wist nu zeker dat ‘God Who Moves The Mountains’ hét lied van haar nieuwe album ‘Trust’ moest worden.

Beluister het lied en klik hier voor de liedteksten:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher