zwangere vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

14 september 2017 door Albert van der Heide

Nieuwe dingen doen pijn

'Yes, you are a blessed man' bevestigde een Pakistaanse marktverkoper me op de markt in een kleurig Toscaans dorpje. Hij trok die conclusie nadat ik met hem had gedeeld dat ik 4 zoons als een zegen heb ontvangen. 'Four sons and such a beautifull wife'.

Ik was het helemaal met hem eens. Wat betreft de zonen en ook zeker zijn uitspraak over de schoonheid van mijn vrouw die ondertussen zijn koopwaar inspecteerde. Het gesprek was begonnen met zijn bewondering voor het Nederlandse hockey, maar liep daar snel op vast. Deze man was overduidelijk een 'hockeyloog' en mijn kennis van hockey is beperkt tot de oneliner; 'hokkie... is voetbal met een stokkie.'

Ik realiseerde me door het gesprek weer zo helder, wat een ongelofelijk gezegend man ik ben. Vier prachtige zoons! Het bleef een beetje hangen in mijn denken en deze morgen kwam het opeens terug toen ik de onderstaande tekst uit Jesaja 66:9 las; "Zou Ík ontsluiting geven en niet doen baren? zegt de HEERE. Of zou Ik, Die doe baren, toesluiten? zegt uw God."

Vier keer ontving ik de eer om naast mijn vrouw Michelle te staan als zij, door pijn heen, nieuw leven op de wereld mocht voortbrengen. Vier keer was het een totaal verschillende ervaring. Vier keer een totaal andere beleving, een totaal andere dynamiek. Maar alle vier de keren was er dat moment dat de ontsluiting volledig was, de persweeën kwamen en er 'geboren-moest-worden'. Hoe heftig ook, het waren de meest intense en krachtigste ervaringen in ons leven. En het resultaat... geweldig, op geen enkele manier in woorden te vatten. 😍

Nieuwe dingen doen vaak pijn. Als er iets nieuws in je leven komt, dan gaat dat vaak gepaard met pijn. Een proces van verandering, overgave, loslaten en meebewegen. Je wilt eigenlijk niet, maar toch ook wel. Je kunt het eigenlijk niet, maar Gods roeping en genade geeft je de kracht om door te zetten.

In ons leven is de fase van ontsluiting duidelijk aangevangen. De weeën zijn op gang aan het komen en er gaat iets nieuws geboren worden. Wat ben ik dan ontzettend dankbaar met zo'n belofte van God. Wat een aanmoediging, wat een belofte. Hoeveel pijn het ook doet, hoe zwaar het ook is, hoe onmogelijk het ook lijkt...

Ga jij door een nieuwe fase in je leven? Misschien een nieuwe baan? Een nieuwe kerk? Een nieuwe fase in een relatie of vriendschap? Of misschien ga je helaas door een nieuwe periode van ziekte of lijden. Weet dan dat Hij zelf staat naast je staat.

Jezus moedigt je aan, Hij belooft je dat je niet voor niets ergens door heen moet. Hij helpt jou om je aandacht te richten op het leven wat gaat komen en niet vast te lopen in het proces waar je door heen gaat. Wat een liefde, wat een trouw, wat een vriendschap. Ik word er blij van.

Hoor je Zijn zachte liefdevolle stem? Hij moedigt je aan. Ga door... beweeg mee... persen... hou vol... nog even... Het is niet voor niets! De pijn waar je door gaat, zal leven voortbrengen.

Gods beloften zijn geen loze beloften. 'Zou Ik de geboorte op gang brengen zonder dat een kind gebaard wordt?’ vraagt de Here, uw God. ‘Nee! Nooit!’ Jesaja 66:9

Vader, ik houd vol. Dank U wel dat Uw belofte er is. Dank U voor het feit dat waar ik loslaat, waar ik door pijn heen moet er nieuw leven wordt voortgebracht. Nieuw leven, nieuwe dingen, nieuwe perspectieven. Lieve Heer Jezus, U ging zelfs door het lijden en de dood heen, om eeuwig leven voort te brengen voor iedereen die op U vertrouwt. Heilige Geest, dank U wel dat Uw genade en kracht er is om mij bij te staan. Dat U in mij woont en mij aanmoedigt om door te gaan. Ik geef mijzelf aan U over, ik laat het los. In Jezus Naam.

Amen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen