Leger Israël

'Israël bereidt zich voor op volgende oorlog met Hezbollah'

13-09-2017 door Christenen voor Israël

Het Israëlische leger is bezig met het houden van een grootscheepse oefening in het noorden van Israël ter voorbereiding op wat men hier aanduidt als de ‘volgende oorlog met Hezbollah’, meldt Christenen voor Israël.

De oefening richtte zich ook op het ontruimen van dorpen en steden in Noord-Israël omdat de IDF verwacht dat die in een volgende confrontatie met Hezbollah zullen worden aangevallen. De door Iran gesteunde Libanese terreurorganisatie heeft immers laten weten dat in een volgende oorlog met Israël zal worden geprobeerd om delen van Noord-Israël te bezetten.

Het tweede deel van de oefening richt zich op een tegenaanval van de IDF op Zuid-Libanon waar Hezbollah met hulp van Iran en Noord-Korea dorpen en steden heeft omgetoverd in raketbases. De Libanese terreurgroep heeft naar schatting tussen de 120.000 en 150.000 raketten waaronder vele met een geleidesysteem die heel Israël, inclusief Eilat in het uiterste zuiden, kunnen bereiken.

Zowel de Israëlische premier Benjamin Netanyahu als minister van Defensie Avigdor Liberman hebben de laatste weken in niet mis te verstane taal duidelijk gemaakt dat Israël niet met de armen over elkaar zal afwachten totdat de Iraanse Revolutionaire Garde en haar handlangers in Syrië aan de Israëlische grens op de Golanhoogvlakte zullen opduiken.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Israël bereidt zich voor op volgende oorlog met Hezbollah'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!