Kazachstan

Nieuws

13 september 2017 door Open Doors

Kerkdienstverbod voor kerk in Kazachstan

De protestantse kerk Nieuw Leven in Kazachstan kreeg op 18 augustus een boete en een verbod van drie maanden om een eredienst te houden. Leden van de kerk hadden tijdens een zomerkamp christelijke liederen gezongen. De kerk is in beroep gegaan, meldt Open Doors.

Eerder kreeg de protestantse kerk Levensbron in Almaty een soortgelijk verbod. Van april tot juli mochten ze niet samenkomen omdat ze een keer de samenkomst niet in hun gebouw hadden gehouden.

Bij een eerste overtreding krijgt een kerk in Kazachstan een boete en een verbod van drie maanden om een eredienst te houden. Bij een tweede overtreding volgt een hogere boete en een permanent verbod op het houden van een kerkdienst.

Het Kazachse parlement buigt zich de komende weken over aanpassingen in de Wet op Religie. Deze aanpassingen houden in dat een kerk zelfs een definitief verbod op eredienst kan krijgen na één overtreding. Baptistenkerken in het land weigeren zich te registreren en hebben constant te maken met invallen, boetes, inbeslagnames en verboden om te reizen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher