pesten

Levensverhaal

13 september 2017 door Jeffrey Schipper

Rozemarijn liet zich dopen en vergaf al haar pesters

"Op het moment dat ik naar buiten liep, stonden daar drie jongens. Een ervan kwam naar me toe en spuugde naar mijn voeten. 'Je moet dood!', riepen ze. Ik schrok me rot en rende huilend over het plein naar mijn vader." Dit schrijft de 19-jarige Rozemarijn op de website van EO BEAM. Ze vertelt over haar pestverleden.

"Als ik nu terugkijk op deze periode, vind ik het een wonder dat ik niet in elkaar ben gestort in een van die jaren," schrijft ze inmiddels. "God heeft mij gedragen, en mij mijn ouders geschonken. Door dat laatste jaar in groep 8 ben ik ook als een normaal meisje doorgestroomd naar de havo. Daar heb ik nooit meer last gehad van pesterijen, ik was compleet mezelf en had de kans om me te ontwikkelen. In 2012 heb ik mij laten dopen, en alle pesters vergeven. Als ik ze nu tegenkom in de stad, kan ik ze prima aankijken. Ik zou hun verhaal graag eens horen."

Intussen stat Rozemarijn zelf voor de klas en doet ze alles wat ze kan om te voorkomen dat één van haar leerlingen wordt gepest.

Lees hier haar indrukwekkende verhaal op de site van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher