Nieuws

12 september 2017 door Hendriëlle de Groot

Mike Pence over passagiers 11 september: “Ze baden het ‘Onze Vader’"

De Amerikaanse vice-president Mike Pence sprak tijdens een bijeenkomst in het dorp Shanksville, vlakbij de locatie waar United Flight 93 neerstortte op 11 september 2001. Over de passagiers van het vliegtuig, van wie een aantal de cockpit bestormden om de kapers te overmeesteren, zei hij: "Ze baden het Onze Vader."

In een heroïsche daad, verzamelden een groep passagiers zich om samen de cockpit te bestormen waar de kapers zaten. Door hun optreden raakte het vliegtuig Washington DC niet.

Pence zegt dat uit de opnames blijkt dat ze aan het bidden waren. Ze spraken Bijbelteksten uit, voor ze op een moedige manier de confrontatie aangingen met de moordlustige jihadisten. “Samen met Lisa Jefferson, die vanaf de grond contacten onderhield met het vliegtuig, werd hen verteld om het Onze Vader te bidden,” zegt Pence.

“Ze reciteerden deze aloude woorden: 'Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want U bent bij mij.'

Later sprak Todd Beamer de woorden die de wereld en Amerika nooit zal vergeten. “Let’s roll!" Ze stormden de cockpit binnen. Ze hielden zich vast aan hun geloof. Zes minuten later, viel flight 93 pijlsnel ter aarde neer.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

“De dappere mannen en vrouwen aan boord hebben hun leven opgeofferd voor het land dat we ons thuis noemen,” zegt Pence. “Ze zijn gebeiteld in de herinnering van alle Amerikanen.”

Pence maakte toen bekend dat hij in het Huis van Afgevaardigden was op de exacte tijd dat Flight 93 insloeg, op deze catastrofale dag. De vice-president zou vrijwel zeker zijn gedood.

“Ik en vele anderen waren in staat om die dag naar huis te gaan en ons gezin te omhelzen, dankzij de helden van flight 93. Dus voor mij betekent het persoonlijk heel veel. Pence zei het terwijl hij vocht tegen zijn tranen. 'Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden',” zei Pence, terwijl hij Johannes 15:13 citeert.

“De Bijbel zegt ons dat God dichtbij de mensen is met een gebroken hart. Ons gebed gaat uit naar de families van de mensen die zijn gevallen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher