Hillary Clinton

Hillary Clinton ging na ‘vernietigende’ verkiezingsnederlaag in gebed

12-09-2017 door Hendriëlle de Groot

Voormalig first lady en presidentskandidate Hillary Clinton richtte zich op gebed, na haar 'vernietigende verkiezingsnederlaag'. Ze had verloren van Donald Trump tijdens de presidentsverkiezingen in 2016. In de Riverside Church in New York sprak ze openlijk over haar geloof en hoe ze erin is geslaagd om over zo’n grote teleurstelling heen te komen.

“Ik had niet gedacht dat ik zou verliezen. De twee beste politici die ik ken, mijn man en Barack Obama, dachten ook niet dat ik zou verliezen. En toen het toch gebeurde het, trok ik mij terug. Maar ik wist dat ik op de dag na de verkiezing, mezelf weer zou moeten herpakken. Ik moest mijn kalmte en kracht laten zien, om een speech te kunnen geven, maar niet op een boze of bittere manier,” zei ze.

“Ik heb erg hard mijn best gedaan om dat te doen en om duidelijk te maken dat we allemaal hopen dat de nieuwe president zou slagen. We wilden hem een kans geven. Maar op het moment dat Bill en ik het podium verlieten, voelde ik echt dat er een zware last op mij kwam. We waren op de achterbank van de auto, op onze weg terug naar huis. Ik kon niet praten, ik had haast geen gevoelens meer over,” legde ze uit.

Clinton vertelt verder dat gebed haar helpt om over haar teleurstelling heen te komen, zoals ook in detail wordt omschreven in haar nieuwe boek ‘What Happened’.

“Toen ik dit boek schreef, over hoe door deze periode ben gegaan, vertrouwde ik op meerdere hulpmiddelen, waarvan gebed er één was. Veel mensen zegenden mij en beurden mij op. Ze stuurden mij gebeden en geestelijke teksten,” zegt ze.

“Ik heb ook hulp gehad van mijn familie. Ik zag de wereld opnieuw, door de ogen van mijn kleinkinderen. De steun van mijn vrienden was erg waardevol. Ik heb ook aan yoga gedaan en heb ademhalingsoefeningen geprobeerd. Ik raad het sterk aan. Het kalmeert je, op een bepaalde manier. En ja, ik heb ook wel eens een wijntje gedronken.”

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hillary Clinton ging na ‘vernietigende’ verkiezingsnederlaag in gebed
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!