40 Dagen Zonder Seks

EO-programma ‘40 Dagen Zonder Seks’ komt weer terug

12-09-2017 door EO

Na acht jaar komt ‘40 Dagen Zonder Seks’ terug. Zes jonge mensen met een behoorlijk heftig seksleven krijgen de opdracht om 40 dagen lang alle vormen van seks links te laten liggen. Door middel van opdrachten gaan ze de confrontatie aan met hun seksleven en met zichzelf.

Presentator Johan Eikelboom volgt de deelnemers tijdens deze pittige 40 dagen: “Je ziet dat de deelnemers moeite hebben om het vol houden. Terwijl ze niet voor niets meedoen. Ik merk bij alle kandidaten dat ze zich goed realiseren dat er meer is dan seks alleen. En dat ze bijna allemaal toch op zoek zijn naar een liefdevolle, stabiele relatie. Maar dat is voor de deelnemers aan onze serie wel echt een worsteling.”

Een bijzondere taak in het programma is weggelegd voor Fajah Lourens, die gedurende de opnamen als personal coach met de deelnemers optrekt. Zij motiveert hen om de 40 dagen vol te houden, geeft opdrachten en confronteert hen met hun gedrag. Fajah Lourens: “Zonder emotionele connectie is seks gewoon neuken. Dat is niks. Dan ken je elkaar niet, weet niet wat de ander fijn vindt en meestal durf je dan ook niet te zeggen wat je wel of niet wilt. Dat heeft alles te maken met respect: voor een ander, maar ook voor jezelf.”

De mobiele telefoon is in het moderne (seks)leven niet meer weg te denken en speelt dan ook een belangrijke rol in deze nieuwe serie. Tijdens de 40 dagen wordt de telefoon van de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden en wordt duidelijk hoe belangrijk de sociale media in hun seks(loze) leven zijn.

Ook nieuw bij deze serie zijn de ‘Climax Colleges’, een serie van zes online masterclasses rond de vraag: ‘Wat is goede seks?’

40 Dagen Zonder Seks maakt deel uit van de NPO3-themaweken over seksualiteit. Het programma verschijnt vanaf dinsdag 17 oktober om 21.30 uur op NPO 3.

Bekijk ook de promo:

Foto: EO

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over EO-programma ‘40 Dagen Zonder Seks’ komt weer terug
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!