Otto de Bruijne

Otto de Bruijne lag in coma en werd verlamd wakker

12-09-2017 door Hour of Power
Hour of Power
Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Hour of Power

Hij was een jaar lang compleet verlamd en compleet dankbaar. Hoe dat kan, kan hij ten diepste niet verklaren, maar Otto de Bruijne koos voor dankbaarheid nadat hij in coma had gelegen en verlamd wakker werd.

Otto de Bruijne staat bekend als een zeer getalenteerd mens. Hij is een begaafd spreker, voormalig programmamaker, schrijver en kunstenaar. Hij kijkt het leven met een glimlach tegemoet. Otto: “Ik ben behoorlijk knock-out geweest, want in 2006 was ik helemaal verlamd en in coma. Mensen zeiden: ‘Trek de stekker er maar uit want wat je terugkrijgt, is waarschijnlijk niks’. Maar ik ben zo helder als wat!” De kunstenaar met woorden is zich bewust van zijn eindigheid, al van jongs af aan. Otto: “Toen ik bijna stierf op het ziekbed in de sedatie coma, heb ik een realistische strijd meegemaakt. Toen ik bijna wegviel, zag ik vier engelen staan aan de hoeken van mijn bed. Het waren bronzen ruggen. Toen kwam er een stem van boven en toen dacht ik: nu ga ik sterven. Maar die stem zei: ‘Jouw geest is veilig bij mij’. En dat is alles wat ik weet over het leven hierna. Ik ben veilig bij Hem. En dat mijn geest behouden blijft, dat is zoiets bijzonders! Dat geeft mij kracht.”

Otto koos voor dankbaarheid. Otto: “Ik dacht als je dat niet doet, word je een chagrijnig en onaantrekkelijk figuur. Als je niet dankbaar bent, gaat alles ook tien keer zo zwaar. Mensen komen dan echt niet naar je toe. Dus je moet een puur rationele militaire discipline opbrengen waarbij je kiest voor dankbaarheid. En de emoties gaan dan volgen.” Glimlachend: “Maar ik moet je eerlijk zeggen, het is geen gevoelsbesluit, het is een wilsbesluit.”

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Otto de Bruijne lag in coma en werd verlamd wakker
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!