Nieuws

11 september 2017 door Boekencentrum

Studieochtend: Pastorale ontmoetingen in de praktijk

Pastorale bezoeken afleggen is mooi, dankbaar, spannend en soms zwaar om te doen. Daarom is toerusting en bemoediging op zijn tijd nodig. Dat wil Boekencentrum in samenwerking met Hart voor de kerk bieden op de studieochtend ‘Pastorale ontmoetingen in de praktijk’, gericht op iedereen die pastoraal bezoekwerk doet of graag wil doen.

• Met lezingen van ds. Henk de Graaff, Jeanette de Korte en ds. Leo Smelt
• Workshops over bezoekwerk aan specifieke doelgroepen (ouderen, jongeren, gezinnen, zieken, eenzamen, bij relatieproblemen)

Deze toerustingsochtend organiseren we in vervolg op de verschijning van het boek Ontmoeting. Inspiratie voor pastorale gesprekken onder redactie van Aart Peters en Leo Smelt (maart 2017). Een boek dat pastorale bezoekers wil inspireren, nieuwe ideeën wil aanreiken en de lezer wil laten leren van anderen.Voor twintig pastorale doelgroepen en situaties geven vijftig auteurs een schat aan fijngevoelige casusbeschrijvingen, met reflectie en een gebed. Daarnaast zijn er handreikingen voor Bijbelse bezinningsmomenten opgenomen en geeft het boek achtergrondinformatie over gespreksvaardigheden en pastorale communicatie.

Naar aanleiding van de verschijning van dit boek werd in Voorthuizen een drukbezochte studieochtend belegd rond het thema ‘Pastorale ontmoetingen’. Op veler verzoek bieden we nu eenzelfde studieochtend aan in het westen van het land, in Gouda.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher