Studieochtend: Pastorale ontmoetingen in de praktijk

11-09-2017 door Boekencentrum

Pastorale bezoeken afleggen is mooi, dankbaar, spannend en soms zwaar om te doen. Daarom is toerusting en bemoediging op zijn tijd nodig. Dat wil Boekencentrum in samenwerking met Hart voor de kerk bieden op de studieochtend ‘Pastorale ontmoetingen in de praktijk’, gericht op iedereen die pastoraal bezoekwerk doet of graag wil doen.

• Met lezingen van ds. Henk de Graaff, Jeanette de Korte en ds. Leo Smelt
• Workshops over bezoekwerk aan specifieke doelgroepen (ouderen, jongeren, gezinnen, zieken, eenzamen, bij relatieproblemen)

Deze toerustingsochtend organiseren we in vervolg op de verschijning van het boek Ontmoeting. Inspiratie voor pastorale gesprekken onder redactie van Aart Peters en Leo Smelt (maart 2017). Een boek dat pastorale bezoekers wil inspireren, nieuwe ideeën wil aanreiken en de lezer wil laten leren van anderen.Voor twintig pastorale doelgroepen en situaties geven vijftig auteurs een schat aan fijngevoelige casusbeschrijvingen, met reflectie en een gebed. Daarnaast zijn er handreikingen voor Bijbelse bezinningsmomenten opgenomen en geeft het boek achtergrondinformatie over gespreksvaardigheden en pastorale communicatie.

Naar aanleiding van de verschijning van dit boek werd in Voorthuizen een drukbezochte studieochtend belegd rond het thema ‘Pastorale ontmoetingen’. Op veler verzoek bieden we nu eenzelfde studieochtend aan in het westen van het land, in Gouda.

Klik hier voor meer informatie.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Studieochtend: Pastorale ontmoetingen in de praktijk
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!