gebed

Nieuws

11 september 2017 door Kroonbede

Kroonbede 2017: christenen bidden voor Prinsjesdag en formatie

De Kroonbede is een initiatief van Haagse kerken en bidt rondom Prinsjesdag voor politiek Den Haag. De initiatiefnemers geloven dat gebed Nederland kan veranderen.

Kerkdienst op 12 september
Op dinsdag 12 september 2017 om 20:00 is de jaarlijkse kerkdienst. Edward de Kam directeur Europe, Middle-East & North-Africa bij Youth for Christ International is hoofdspreker. Tweede Kamerlid voor het CDA Harry van der Molen zal een persoonlijk geloofsverhaal vertellen. 

arin van den Broeke (Preses Generale Synode van de PKN), Ad van der Helm (parochievicaris Sint Jacobus parochie en hoofddocent kerkelijk recht KU Leuven) en Chris Taylor (voorganger Redeemer International Church) voorgaan in gebed. Naast het bidden zullen wij luisteren naar zang van Filiae, op het orgel zal Aarnoud de Groen spelen. Thema van 2017: Barmhartige samenleving. De dienst start om 20 uur en zal rond 21:15 afgelopen zijn. Locatie is Sint-Jacobus de Meerderekerk (Parkstraat 65A) in Den Haag.

Nieuw in 2017
Dit jaar slaat de Kroonbede een nieuwe weg in. In het jaar van 500 jaar Reformatie wordt actief samengewerkt met de Rooms Katholieke kerk. De huisstijl (en website kroonbede.nl) is vernieuwd. Het 24h gebed is dit jaar op Prinsjesdag zelf en zal starten als de Koning de Troonrede (waarschijnlijk) eindigt met de woorden: “U mag zich daarbij gesteund weten door het besef dat velen U wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor U bidden.“

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher