Maarten Luther

Theatervoorstelling ‘De Hervormers’ in première in Museum Catharijneconvent

11-09-2017 door Theatergroep Aluin

In het kader van de tentoonstelling Luther, man van het jaar, speelt Theatergroep Aluin De Hervormers in het Museum Catharijneconvent. De Hervormers bestaat uit drie kleine voorstellingen, die een beeld geven van drie hervormers uit de 16e eeuw: Luther, Erasmus en paus Adrianus. De Hervormers is vanaf 22 september 2017 op elke woensdag en zaterdag te zien in het Utrechtse museum.

Dit jaar is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg ‘spijkerde’, waarmee hij een grote revolutie in de Europese kerkgeschiedenis ontketende. De veelbesproken ‘man van het jaar’ is het onderwerp van de nieuwe tentoonstelling van Museum Catharijneconvent.

De Hervormers is een levendige, inhoudelijke en actuele zoektocht naar drie beeldbepalers van de reformatie: Luther, Erasmus en paus Adrianus. In drie korte voorstellingen, elk met zijn eigen verhaal en drama, wordt de scheuring in de katholieke kerk belicht. Elk deel van het drieluik is door een andere regisseur gemaakt en heeft zijn eigen hoofdpersonage. De Hervormers is behalve op Luther ook geinspireerd op het boek: De Nederlandse paus, Adrianus van Utrecht, 1459-1523 van Twan Geurts.

Bezoek van de voorstellingen is gratis met een ticket van de tentoonstelling. De Hervormers is te zien op woensdagen en zaterdagen van 22 september 2017 t/m 13 januari 2019. Klik hier voor meer informatie en tijden.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Theatervoorstelling ‘De Hervormers’ in première in Museum Catharijneconvent
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!