Nieuws

10 september 2017 door Rik Bokelman

President Donald Trump bidt met kabinet tot God vanwege natuurgeweld VS

President Donald Trump en leden van zijn kabinet hebben dit weekend onder leiding van vice-president Mike Pence op Camp David samen gebeden. Trump en zijn team baden voor de slachtoffers van het vele natuurgeweld dat de VS momenteel teistert en vroegen om bescherming, wijsheid en hulp van God.

De orkanen Irma en Jose hebbben de levens van miljoenen mensen in de VS ontwricht. Zo liep Miami dit weekend onder water. 


Veel christenen in de VS vinden het bijzonder dat het Witte Huis dit weekend de foto vrijgaf waarop te zien is hoe het kabinet bidt. Een dergelijke vastgelegde gebeurtenis  - een bijna voltallig kabinet dat haar hoofden buigt om tijdens een interne vergadering te bidden tot God - is in de recente Amerikaanse geschiedenis namelijk niet terug te vinden.

Donald Trump heeft vorige week 1 miljoen dollar uit zijn eigen zak overgemaakt naar hulporganisaties. Een kwart miljoen is gegaan naar de christelijke hulporganisatie Samaritan's Purse, die geleid wordt door de zoon van Billy Graham, Franklin Graham.

De Amerikaanse christenen van Samaritan's Purse geven ook noodhulp op Sint Maarten en hebben al meerdere vliegtuigen gestuurd met hulpgoederen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher