Nieuws

11 september 2017 door Rik Bokelman

Carrie weigerde behandeling kanker om zo het leven van haar kindje te redden

Carrie DeKlyen uit Michigan, moeder van zes kinderen, stond voor de meest verschrikkelijke keuze die je je kunt voorstellen. Ze kon behandeld worden tegen kanker, maar dat zou ten koste gaan van haar baby in haar buik. 

In april werd er een agressieve tumor bij Carrie ontdekt, die haar hersenen en ruggengraat aantastte. Om behandeld te worden tegen de tumor, moest ze haar zwangerschap beëindigen. "Dat wilde ze absoluut niet," zei haar schoonzus tegen PEOPLE. En dat was enorm aangrijpend. Helemaal omdat de dokter in niet misverstane woorden duidelijk maakte dat als Carrie de baby zou houden ze zou komen te overlijden. Toch bleef Carrie bij haar keuze, omdat ze als christen tegen abortus is: "We houden het."Vorige week, op 6 september, beviel Carrie via een keizersnede van haar dochter Life. Baby Life was toen nog prematuur, 24 weken en 6 dagen jong. Drie dagen later overleed Carrie. De hele familie was bij Carrie toen ze overleed. Nick, die zijn vrouw Carrie in de kerk ontmoette en later trouwde zei, zei over de laatste momenten: "Ik kuste haar op haar voorhoofd en zei: 'Ik hou van je. Het is je gelukt! Je hebt onze baby het leven gegeven en het gaat goed met haar.' En toen liet ik haar gaan.."

"Als onze dochter oud genoeg is, zal ik haar over haar dappere moeder vertellen," vertelt Nick verder. "Ik zal haar vertellen dat haar moeder dit heeft gedaan uit liefde voor haar.

Ik zal haar vetellen dat God haar de gave van het leven heeft gegeven met een bijzonder plan in Zijn gedachten. We weten niet precies waarom mama ziek moest worden en moest overlijden, maar we mogen erop vertrouwen dat God er een plan mee heeft." 

Momenteel gaat het nog niet heel goed met Life. Ze heeft te weinig zuurstof, een lage bloeddruk en vocht in haar hersenen.

De familie vraagt om gebed. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher