Zuid-Soedan vluchtelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2017 door Jeffrey Schipper

Christelijke vluchtelingkinderen moeten moslimgebeden uitspreken om eten te krijgen

Christelijke kinderen uit Soedanese vluchtelingenkampen moeten islamitische gebeden uitspreken voordat ze kans maken op voedsel. Dit meldt de Britse tak van Kerk in Nood.

Een bron binnen de veiligheidsdiensten, die anoniem wil blijven, bevestigde dit tegenover Kerk in Nood. Volgens Kerk in Nood verblijven naar schatting zo'n 700.000 christelijke vluchtelingen uit Zuid-Soedan momenteel in buurland Soedan. De bron voegt toe dat deze vluchtelingen zich in een "verschrikkelijke situatie" bevinden. "Ze worden verplicht om in de vluchtelingenkampen te blijven. Verder trekken naar het noorden is geen optie."

Verder laat Kerk in Nood weten dat de Soedanese overheid hen belemmert in het verstrekken van voedsel. Dezelfde anonieme bron zegt hierover: "De regering weet heel goed dat de Kerk een wereldwijde instelling is die mensen in nood helpt. Omdat ook de moslimgemeenschap liefdadigheidsinstellingen heeft, geeft de overheid aan hen de voorkeur."

Soedan bezet op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors de 5e plaats. President al-Bashir heeft de volledige sharia ingevoerd in Soedan. Zijn streven naar één geloof, één cultuur en één taal verstevigt de druk op christenen. Christenen worden flink gediscrimineerd, in werk en toegang tot voorzieningen. De kinderen worden gepest, hun christelijke scholen zijn gesloten. 

De anonieme bron onderstreept dat de jonge Jezus met Zijn ouders als kind naar Egypte vluchtte. "Vluchtelingen hebben recht op een waardige behandeling."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen