abortus

Duitse gynaecoloog verliest baan na weigeren abortus

07-09-2017 door Reformatorisch Dagblad

Dr. Thomas Börner had al tijdens zijn studie besloten nooit aan abortus op sociale gronden mee te werken. Dat kostte hem zijn positie, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Eind vorig jaar trad Börner echter in dienst van een klein ziekenhuis in Dannenberg in de deelstaat Niedersachsen: de Capio Elbe Jeetzel Klinik. In Duitsland is het zo geregeld dat de hoofdarts in grote lijnen het beleid van de afdeling bepaalt. Daarom zouden er vanaf het aantreden van Börner geen abortussen meer worden gepleegd. Toch liep het anders.SPD-minister van Gezondheid van Niedersachsen, Cornelia Rundt dreigde met het stopzetten van de financiering van het ziekenhuis, omdat abortus behoort tot het minimale zorgpakket dat een hospitaal dient aan te bieden.

Ondanks de massale kritiek op de minister moest Börner begin februari vertrekken. De kliniek in Dannenberg is onderdeel van het Zweedse concern Capio Group en het bestuur daarvan accepteerde het beleid van Börner niet. 

Lees hier het volledige verhaal in het Reformatorisch Dagblad.Discussie over Duitse gynaecoloog verliest baan na weigeren abortus
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!