Jacob Folkerts

God

07 september 2017 door Actief online

Opvolger Orlando Bottenbley is op zijn plek bij Bethel Drachten

De Vrije Baptistengemeente Bethel heeft sinds dit jaar een nieuwe voorganger. Jacob Folkerts is de opvolger van Orlando Bottenbley. In gesprek met Actief online laat de voorganger weten dat hij daar op zijn plek is.

De kerk ontvangt iedere zondag zo'n 4.500 bezoekers. De Bethel-gemeente is een grote en professioneel opgezette organisatie. Altijd zijn de verschillende taakgroepshoofden bezig om te kijken hoe ze hun werk op een actuele en effectieve manier kunnen uitvoeren. Binnen die kerk is dan ook veel ruimte voor de inbreng van haar leden. Niet voor niets telt de gemeenschap zo'n 2.000 actieve vrijwilligers.

Folkerts: "Ik vergelijk de kerkelijke gemeente dan ook vaak met het gezin. Sommigen zijn vader, anderen moeder, zoon of dochter. In een tijd waarin veel gezinnen uit elkaar vallen, is dat een grote troost. (...) Ik heb gezegd: 'Ik wil deze kerk graag leiden, maar dat maakt het niet tot 'mijn kerk'.' Het is en blijft de kerk van de Heer, die wij samen, als Zijn kinderen, mogen vormgeven."

Lees hier het volledige interview met Jacob Folkerts.

Foto: Bethel Drachten

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher