China politie

Nieuws

07 september 2017 door Open Doors

China richt vizier op christelijke zendelingen

China is actief bezig om handel via de zogenaamde Zijderoute richting het Westen te ontwikkelen. Volgens de BBC kent deze ontwikkeling een onbedoeld en onderbelicht effect. Christelijke zendelingen uit het atheïstische China zwermen uit over de moslimwereld.

Een voorbeeld hiervan zijn de twee jonge Chinezen die naar Pakistan reisden als leerkrachten. Meng Lisi (26) en Lee Zingyang (24) werden in Quetta, hoofdstad van de Beloetsjistan provincie, ontvoerd. IS eiste de verantwoordelijkheid op voor de ontvoering en moord op de twee op 8 juni.

Na hun dood beschuldigde de Pakistaanse overheid de twee van misbruik van hun zakenvisum. Ze waren zendeling en kwamen geen zaken doen. De Zuid-Koreaan, die de taalschool had opgericht waar Meng en Lee werkten, werd het land uitgezet. Ook elf andere Chinezen, beschuldigd van lidmaatschap van een zendingsgroep, werden teruggestuurd naar China.

Het incident kwam de Chinese overheid niet goed uit. Fenggang Yang, een Chinese godsdienstwetenschapper aan de Purdue University in de Verenigde Staten, vertelde de BBC: “De Chinese overheid dacht dat het christendom een westerse geïmporteerde religie was. Hoe kan je die dan exporteren? Dit is een nieuwe ontwikkeling waar de Chinese autoriteiten nog geen antwoord op hebben.”

Sinds het incident worden familieleden van de zendelingen gevolgd en is er een onderzoek gestart. Ook heeft de politie vier kerkleiders in de stad Zhejiang gearresteerd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher