Ardon de Waard

Levensverhaal

07 september 2017 door Hour of Power

Ardon vond zijn doop belangrijker dan een voetbalwedstrijd

Het begon zoals bij elke kleine jongen: hij had maar één droom en dat was profvoetballer worden. Gullit en Van Basten waren zijn voorbeeld en hij deed er alles aan om zo goed te worden als zij. En dat lukte. Ardon de Waard speelde tien jaar lang betaald voetbal bij diverse clubs. Wanneer hij gaat spelen bij Heerenveen komt hij voor een belangrijke keuze te staan.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Ardon: “Ik weet nog goed toen ik bij Heerenveen kwam.” Glimlachend: “Daar zat ik ineens in de kleedkamer tussen de spelers die ik normaal gesproken zondagavond op tv zag, je weet wel bij de samenvattingen van studiosport.” Ardons jongensdroom komt uit. “Ik weet dat ik me verbaasde -en nog steeds- over het feit dat je bij zo’n club komt als een nog-niet-gearriveerde speler maar dat volwassen mannen je handtekening willen hebben en zich echt anders gaan gedragen!”

De nuchtere Ardon groeit op in een christelijk gezin en is daar dankbaar voor. Maar hij ontdekt al snel dat er een bepaald spanningsveld is tussen zijn geloof en zijn voetbalcarrière. Met vallen en opstaan zoekt hij zijn weg daarin. Ardon: “Toen ik bij Heerenveen startte, stond mijn doopdienst al gepland, maar op die bewuste zondag moest ik een wedstrijd spelen tegen Roda JC. Dat vond ik best een lastige keuze, want in de topsport zeg je normaal gesproken niet af voor een doopdienst.” Maar Ardon kiest voor zijn doopdienst en niet voor de wedstrijd en daarvoor betaalt hij een prijs. Na deze keuze speelt hij nooit meer in het eerste elftal omdat de trainers twijfelen of Ardon wel echt voor voetbal wil gaan. Of is zijn geloof toch belangrijker?

Wellicht heeft hij niet de glorieuze carrière gehad als Gullit en Van Basten, maar hij is tot op de dag van vandaag blij met zijn keuze. Ardon: “Het was voor mij reden om voor God te kiezen en niet voor de wedstrijd en ik ben blij dat ik koos voor wat me echt raakte in mijn hart.”

Bekijk het volledige gesprek en lees hier het CIP-interview met Ardon de Waard:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher