Egyptische kerk

Nieuws

06 september 2017 door Open Doors

Egyptische kerk probeert al 24 jaar een school terug te krijgen

Het Egyptische Ministerie van Onderwijs heeft een gerechtelijke uitspraak over een koptische school verworpen. De school moet weer eigendom zijn van de kerk, oordeelde de rechter. Het koptische bisdom in het district Sohag kreeg de school niet terug, want het ministerie stelt de teruggave drie jaar uit. Dit proces duurt al 24 jaar.

De school in Baylana in Sohag werd tientallen jaren geleden door de koptische kerk gebouwd. In 1960 werden alle scholen van kerken genationaliseerd. Dertig jaar later werden alle scholen teruggegeven aan de kerk, behalve de school in Baylana. Deze bleef eigendom van het ministerie.

In 1993 ging de Koptische Kerk naar de rechter. Die deed destijds uitspraak ten gunste van de kerk. Het ministerie weigert medewerking en heeft de definitieve deadline van 20 augustus 2017 genegeerd.

Het bisdom wil de zaak afronden en de school terug. Ze heeft een klacht ingediend bij de procureur-generaal tegen Tareq Shawqy, de minister van onderwijs, en de gouverneur van Sohag, Ayman Abdel-Moneim. Beide mannen willen de uitspraak van de rechter niet uitvoeren. De leiding van de koptische kerk in Sohag, ten zuiden van Assioet, doet nu een beroep op premier Sherif Ismail om zich uit te spreken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher