abortus

Pro-life beweging introduceert anti-abortuspil

05-09-2017 door Katholiek Nieuwsblad

Drie pro-life organisaties introduceren een behandeling in Nederland die in een aantal gevallen het effect van de ‘abortuspil’ kan terugdraaien. Het gaat om een initiatief van de website abortusinformatie.nl, die samenwerkt met stichting Schreeuw om Leven en het Nederlands Artsenverbond, meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Vrouwen die ongewenst zwanger zijn kunnen sinds kort ook bij huisartsen terecht om een prille zwangerschap af te breken. De huisarts gebruikt voor deze zogeheten overtijdbehandeling, die hij alleen de eerste zestien dagen van de zwangerschap mag uitvoeren, de abortuspil. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil zo vrouwen de kans geven om de ingrijpende beslissing in de vertrouwde spreekkamer van de huisarts te nemen.

De zogeheten Abortion Pill Reversal (APR) van de pro-life organisaties moet uiterlijk binnen 72 uur na het innemen van de eerste ‘abortuspil’ worden gebruikt. “Wanneer een vrouw dit dagelijks slikt tot de twaalfde week van de zwangerschap, is de kans groot dat haar zwangerschap behouden blijft,” zegt Kees van Helden van Schreeuw om Leven.

Lees hier meer over de anti-abortuspil en lees hier meer in het Katholiek Nieuwsblad.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Pro-life beweging introduceert anti-abortuspil
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!