RMU

Nieuws

05 september 2017 door RMU

RMU over vastgelopen polderoverleg: een gemiste kans

Het zogenaamde polderoverleg tussen de sociale partners (werkgevers en werknemers) over de arbeidsmarkt is maandag vastgelopen. Er is geen overeenstemming bereikt over de problemen op de arbeidsmarkt en met de pensioenen.

De RMU is een actieve, professionele organisatie die werkt vanuit een bijbelse visie en opkomt voor uw belangen. Een vakorganisatie met eigen specialisten op alle terreinen van werk en arbeidsrecht.

Verklein kloof tussen vast en flex
De RMU vindt het een gemiste kans dat de sociale partners geen overeenstemming hebben bereikt op het belangrijke thema van de doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Chris Baggerman, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid bij de RMU, reageert: "Flexwerkers moeten meer vastigheid kunnen krijgen, terwijl het voor werkgevers aantrekkelijker moet worden om mensen in vaste dienst te nemen. Ook is de kloof tussen vast en flex te groot. Als het aloude polderoverleg tussen werkgevers en werknemers gelukt was, konden de formerende partijen niet om dit akkoord heen."

Formerende partijen, kom alsnog met polderakkoord
Voor de toekomstige coalitie was het een "gouden kans" geweest om in samenwerking met de polder tot een gedragen akkoord te komen, stelt Baggerman. "Door het ontbreken van een akkoord valt er wellicht draagvlak weg voor de oplossingen die het nieuwe kabinet aandraagt. De RMU roept de formerende partijen op om de sociale partners alsnog tot een akkoord te bewegen. En verder om zich niet uit het veld te laten slaan, maar keuzes te maken die goed zijn voor zowel ondernemend Nederland als voor de werknemers die na de crisisjaren snakken naar stabiliteit en vastigheid."

Hervorm pensioenstelsel fundamenteel
De RMU hoopt dat het gesprek tussen vakbonden en werkgevers over de toekomst van de pensioenen nog wel tot een gedragen plan komt. Baggerman: "Een fundamentele hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk, waarbij de lasten eerlijk verdeeld worden over alle generaties en waarbij keuzevrijheid en maatwerk centraal staan."

Bekijk onderstaande video en klik hier voor meer informatie over de RMU:

RMU Dan sta je niet alleen from RMU on Vimeo.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher