Nationale Bijbelzondag 2017

Nieuws

05 september 2017 door NBG

Nationale Bijbelzondag 2017: ‘Vier je Bijbel’

Zondag 29 oktober 2017 is het Nationale Bijbelzondag. Vijfhonderd jaar na de Reformatie, waarin ook de Bijbel een centrale rol speelde, vieren honderden kerken in Nederland en Vlaanderen de bijzondere betekenis van dit boek.

Het thema van Bijbelzondag is ‘Vier je Bijbel’. Rieuwerd Buitenwerf, directeur: "We zitten midden in de vieringen van 500 jaar Reformatie. In die vieringen wordt onder andere stilgestaan bij het feit dat we bijbels in onze eigen taal hebben. Maar wij willen juist nu ook aandacht vragen voor landen waar miljoenen mensen nog geen eigen bijbel hebben. Dit jaar roepen we op Bijbelzondag kerken op om kinderen in China een eigen prentenbijbel te geven."

Dienstschets en kinderprogramma
Het NBG reikt kerken materiaal aan om Bijbelzondag tot een feestelijk dag te maken voor jong en oud. Predikanten kunnen een gratis dienstschets opvragen met suggesties bij Matteüs 22:34-40, waar het gaat over de belangrijkste regel uit de wet: liefde voor God en de mensen om je heen.

Daarnaast presenteert het NBG Bijbel Basics, de nieuwe kinder(neven)dienstmethode voor kinderen van 4-12 jaar. Voor kinderen is een speciaal Bijbel Basics-programma ontwikkeld zodat zij ook met het thema aan de slag kunnen. Alle materialen voor deze zondag zijn kosteloos te verkrijgen via bijbelgenootschap.nl/bijbelzondag. Betekenis van de Bijbel Een van de mensen die jaarlijks Bijbelzondag organiseert is Gusta Kelly. "Er zijn zoveel mensen die geen bijbel hebben, het is zeker een feestje waard om te vieren dat je er wél een bezit. Ik hoop dat mensen in onze kerk stilstaan bij wat de Bijbel voor hen betekent en ook kinderen in China een bijbel gunnen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher