Thierry Baudet

Nieuws

04 september 2017 door Jeffrey Schipper

"Als ik geen christen was, zou ik op Forum stemmen"

Thierry Baudet, de politieke leider van Forum voor Democratie, heeft een aantrekkingskracht op christenen met conservatieve idealen, merkt het Nederlands Dagblad op. De krant sprak met de orthodox-christelijke conservatieven Wilco Boender en Cor Verkade zijn donateur van Forum voor Democratie, maar ze stemmen er niet op.

"Als ik geen christen was, zou ik op Forum stemmen," stelt Boender. Voor hem wegen medisch-ethische onderwerpen in de politiek heel zwaar. "Op het onderwerp abortus voel ik me verwant met de lijn van activist Bert Dorenbos van Schreeuw om Leven. Op ethisch vlak heeft Forum voor Democratie niet echt een visie." Daarnaast merkt Boender op dat Baudet "oprecht geïnteresseerd is in gelovige christenen en een bepaald cultuur-christendom aanhangt".

Verkade, vastgoedondernemer neemt actief deel aan het Conservatief Café in zijn woonplaats. Hij sponsort het. Verkade constateert dat Baudet een "gedegen verhaal" te houden dat wars is van politieke correctheid. Hij snapt niet dat Baudet wordt beschuldigd van racisme. "Hij analyseert problemen, wijst ze aan en doet dat op een eerlijke manier."

Lees hier meer in het Nederlands Dagblad.

Lees ook: Vijf redenen waarom ik me niet thuis voel bij Forum voor Democratie en Waarom ik mij wel thuis voel bij Forum voor Democratie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher