Donald Trump

Nieuws

04 september 2017 door Hendriëlle de Groot

Christelijke leiders roepen Trump op door te gaan met immigrantenproject

Meerdere christelijke leiders hebben er bij president Trump op aangedrongen om door te gaan met het controversiële immigrantenproject DACA.

Met dit programma worden kinderen die als kind illegaal naar de Verenigde Staten zijn gekomen, beschermd tegen uitzetting. Ook kunnen die migranten een werkvergunning aanvragen. Er zouden bijna achtduizend migranten, met name uit Latijns-Amerika, profiteren van die regeling.

De Evangelical Immigration Table, een groep van christelijke organisaties en leiders die gelooft in en pleit voor immigratiebeleid dat in overeenstemming is met Bijbelse waarden, maakten hun opvatting duidelijk in het Witte Huis in drie brieven, die zijn gericht aan president Trump, Mitch McConnell, leider in de Amerikaanse senaat, en Paul Ryan, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.
De brieven komen op het moment dat Trump juist aan het overwegen was wat hij moest doen met het DACA programma, dat is ingevoerd door Obama en als ‘niet grondwettelijk’ werd bestempeld door critici, omdat het tot wet werd gemaakt door de uitvoerende macht en niet door de wettelijke macht.

“We maken ons vooral zorgen om de toekomst van deze mensen, omdat ze veel te bieden hebben voor Amerika,” staat in de brief. “Ze zijn hier gekomen zonder hun eigen toestemming en in de meeste gevallen zijn de Verenigde Staten het enige thuis dat ze hebben gekend. We weten dat deze jonge mensen in goed vertrouwen vooruit zijn gegaan en dat ze geen bedreigingen vormen voor Amerika. Door deel te nemen aan DACA, zijn zij al onderworpen aan een screening voor criminele activiteit en potentiële dreigingen voor de nationale veiligheid.”

Terwijl de Evangelical Immigration Table erkent dat er problemen zijn geweest met het invoeren van het DACA-programme, dringen ze er ook op aan dat Trump vecht voor bescherming van de levens van degenen die daarbij betrokken zijn en die in overweging neemt, wat de wettelijke oplossing dan ook moge zijn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher