Max Lucado

Nieuws

04 september 2017 door Hendriëlle de Groot

Max Lucado over Harvey: "Rampen moeten gebeuren voor Jezus terugkomt"

Bestseller auteur en pastor Max Lucado heeft zijn gedachten gedeeld over de verwoestingen die de orkaan Harvey heeft veroorzaakt in de staat Texas. Wat zou ons antwoord hierop moeten zijn? “Eerst en voor alles, moeten we bidden. We moeten God bidden om de storm te stoppen en het lijden te verlichten,” schrijft Lucado op zijn blog. Hij zegt dat calamiteiten en catastrofen moeten gebeuren, voorafgaand aan Jezus' terugkomst. 

Maar Lucado suggereert ook dat we ons meer zouden moeten verdiepen in zo’n natuurramp en interpretatie zouden moeten vinden in een Bijbels perspectief. “Jezus bekritiseert de leiders van Zijn tijd, omdat ze zich richten op het weer en de signalen negeren. In Mattheüs 16:3 staat, “Storm op til, want het rood aan de hemel is dreigend.” De aanblik van de hemel weet u wel te duiden, en de tekenen van de tijd niet? Wat kunnen we van dit alles leren? Stuurt God ons aansporingen? Ik denk van wel.”

Lucado herinnert ons eraan dat “spullen blijven niet, relaties wel”. Dat wordt ook duidelijk in de apocalyptische verwoesting in Harvest. “Mensen kunnen alles verloren zijn, maar ze proberen elkaar te helpen en voor elkaar te zorgen. Niemand rent door de straten en roept: mijn accuboormachine is kwijtgeraakt” of “mijn golf clubs zijn weggespoeld”. Als ze rouwen, is dat om de mensen die ze verloren zijn. Als zij zich verheugen, is dat omdat ze mensen terug hebben gevonden,” schrijft hij.

Lucado herinnert ons er ook aan dat dit een gebroken wereld is en dat rampspoed voorspeld is voor de terugkomst van Jezus. “Het is niet aan mij om te voorspellen op welke dag Jezus zal terugkomen. Maar wij weten dit: het is het begin van het einde en het begin van een nieuw begin,” schrijft hij. “Rampen moeten plaatsvinden, voor het aanbreken van de nieuwe wereld. In de tussentijd, neem diep adem en houdt de hand vast van degene die van je houdt.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher